Av- og tilsløringer 


For meg er tegning og maleri et sted for refleksjon og undring, og drivkraften er å oppdage form, farge og struktur for fornemmelser som ellers glipper. 


Overordnet er temaet en interesse for det menneskelige - som kan ha sammenheng med noe jeg har lest, sett, hørt eller opplevd. Eller fantasi. Helst en kombinasjon. Skikkelsene er ikke portretter i tradisjonell forstand.


Som utgangspunkt og idé for arbeidet velger jeg fra intuitive drodler. De har modnet over tid i skisseboken. Strekene gir meg mot til å perforere kontroll(-trollet) for å gi mer rom  m e l l o m  ordene og forestillingene som var hos meg fra før. Verken fotografi eller direkte observasjon oppleves å gi tilsvarende støtte som det drodlene gjør i denne prosessen..


Fargetoner brekkes ned til de legger seg mellom de rene, og klare fargene. Gjennom å veksle mellom planlagt og intuitivt arbeid, transparente slør og dekkende maling - nedbrytning og oppbygning i lagene; pussing og nye strøk - søker jeg en overflate som avslører spor av den tiden som gikk til famling, feilskjær, sortering og valg underveis.


Av og til kommer jeg mellom ordene. Da går det hele av seg selv - for en stund


Mediet er akryl, hovedsaklig på lerret som jeg spenner opp selv. Formatene varierer fra 80x80 cm til ca 180 cm.Vigdis Søvik,  24. april 2023